spitale

BCR sustine Fondul de Urgenta pentru Spitale

Banca Comerciala Romana sustine Fondul de urgenta pentru spitale, deschis de Salvati Copiii, si isi cheama partenerii si clientii sa se implice prin BursaBinelui.ro.

Banca Comerciala Romana sustine Fondul de urgenta pentru spitale, campania de strangere de donatii lansata de organizatia Salvati Copiii pentru sprijinirea medicilor romani in lupta impotriva epidemiei de coronavirus.

Fondul este sustinut de BCR printr-o contributie initiala de 100.000 de lei, la care banca va adauga cate un euro pentru fiecare donatie realizata, indiferent de suma, prin intermediul BursaBinelui.ro.

Sistemul medical romanesc a intrat in aceasta lupta cu vulnerabilitatile pe care le stim cu totii, dar acum e momentul sa fim responsabili si solidari, pentru ca la mijloc sunt vietile nostre, ale celor dragi, ale bunicilor si copiilor nostri. Iar vietile tuturor depind de medicul care sta pe baricade zi de zi. Un medic lipsit de protectie se pune in pericol atat pe sine, cat si pe pacientii pe care ii are in grija. Inca din primele zile, de cand am creat acest mecanism de urgenta pentru medici, peste 50 de spitale ne-au trimis strigatele lor de ajutor. Personalul medical are nevoie de echipamente adecvate, care sa ne protejeze pe noi toti si sa faca zid in fata acestei pandemii agresive”, a explicat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Facem un apel catre toti partenerii si clientii nostri sa se implice, indiferent de nivelul si forma contributiei, in sprijinul oamenilor din prima linie in lupta cu COVID-19. Medicii si personalul sanitar se afla, in prezent, sub o imensa presiune si au nevoie de protectie, masti, halate, dezinfectanti, teste si multe altele. Fara toate acestea, medicii nostri se pot infecta foarte usor, iar un doctor infectat devine pacient. Daca pana acum, ei aveau grija de noi, este momentul sa avem noi grija de ei. Pe Bursa Binelui, oricine poate dona foarte simplu si rapid, iar sumele vor fi suplimentate de BCR”, a declarat Nicoleta Deliu, Head of CSR & Communication BCR.

Detinuta de BCR, BursaBinelui.ro este de 8 ani singura platforma din Romania unde donatiile nu sunt comisionate. Clientii BCR care doresc sa contribuie la Fondul de urgenta pentru spitale, deschis de Salvati Copiii, au la dispozitie si in aplicatia George (mobile & internet banking) un formular special de plata (accesibil in sectiunea “Plati facturi/Donatii/Salvati Copiii).

Mai multe detalii despre Fondul de urgenta pentru spitale: https://www.salvaticopiii.ro/ce-facem/protectie/situatii-de-urgenta/coronavirus/fond-de-urgenta-pentru-spitale

In prezent, eforturile BCR de combatere a pandemiei COVID-19 sunt orientate catre mai multe domenii critice in aceasta perioada. Banca anuntat deja un sprijin financiar de 2,5 milioane de lei spitalele locale, comunitatile si ONG-urile implicate in procurarea si colectarea materialelor sanitare, sprijinul persoanelor vulnerabile, in educatia privind preventia si protejarea oamenilor, dar si catre eforturile de a asigura invatamantul de la distanta.

Salvati Copiii este o organizatie neguvernamentala infiintata in 1990, care apara si promoveaza drepturile copilului in Romania prin dezvoltarea de programe educationale, de protectie sociala si de promovare a drepturilor copiilor.

Avand legaturi puternice cu sistemul medical, Salvati Copiii Romania a deschis un fond de urgenta pentru sprijinirea imediata a acestuia si a inceput deja echiparea spitalelor cu aparatura medicala urgenta in lupta contra pandemiei de COVID-19. In urma solicitarilor primite de la 50 de spitale, Salvati Copiii a centralizat un necesar de aparatura medicala, echipamente de protectie si consumabile in valoare de peste 3 milioane de euro.

De 30 de ani, Salvati Copiii Romania construieste programe sociale, politici publice si practici solide in beneficiul copilului din Romania. Expertiza si complexitatea proiectelor la nivel national fac din organizatie o institutie sociala esentiala, al carei rol este medierea intre societatea si autoritatea publica, in beneficiul copilului. In trei decenii de activitate, Salvati Copiii a intervenit activ in societate, identificand solutii concrete pentru protejarea si sprijinirea copiilor vulnerabili, si a militat, in acelasi timp, pentru o colaborare viabila cu autoritatile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului.

Salvati Copiii si-a asumat rolul de supraveghere vigilenta a autoritatilor publice, in asa fel incat acestea sa implementeze politici publice de durata care sa corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. Totodata, organizatia a reusit sa creeze retele active de solidaritate, prin incurajarea responsabilitatii sociale a companiilor si a societatii, in sens larg. In calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizatie independenta din lume care promoveaza drepturile copilului si care cuprinde 30 de membri si desfasoara programe in peste 120 de tari, VIZIUNEA noastra este o lume care respecta, pentru fiecare copil, dreptul sau la supravietuire, educatie, protectie si participare, asumandu-ne MISIUNEA de a obtine progrese importante privind modul in care copiii sunt tratati si producerea schimbarilor imediate si de durata in viata acestora. In cei 30 de ani de activitate, peste 2.200.000 de copii au fost implicati in programele si campaniile Organizatiei Salvati Copiii.

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a bancilor de locuinte.

BCR ofera o gama completa de produse si servicii financiare, printr-o retea de 21 de centre de afaceri si 22 de birouri mobile dedicate companiilor si 431 de unitati retail situate in majoritatea oraselor din tara cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 in Romania pe piata tranzactiilor bancare, clientii BCR dispunand de cea mai mare retea nationala de bancomate – 2.000 de bancomate, 15.300 POS-uri si servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking si E-commerce.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 47.700 de angajati deservesc 16,2 milioane de clienti in cadrul a 2.500 de filiale din 7 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia). La sfarsitul lui 2018, Erste Group detinea active totale in valoare de 236,8 miliarde EUR, inregistra un profit net de 1,79 miliarde EUR, precum si un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,5%.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.