jocuri

Cum ne putem juca in casa

Situatia actuala legata de pandemia cu noul tip de coronavirus face ca scolile, gradinitele, parcurile si alte spatii de joaca sa fie inchise. Toata lumea trebuie sa stea in casa, iar plictiseala iti poate produce numeroase batai de cap, iar acest lucru este valabil si in cazul celor mici. Asadar, cum isi pot petrece copiii cel mai bine timpul liber? Raspunsul cel mai bun se refera la joaca. Tinand cont de aceste aspecte, articolul de fata are scopul de a-ti prezenta cateva jocuri pe care sa le joci in aceasta perioada cu copilul/copiii tai.

Jucati jocuri de societate

Exista numeroase jocuri de societate pe care poti sa le joci impreuna cu toata familia si care vor inlatura imediat plictiseala. Jocurile de carti, precum Macao, Septica si Razboi, sunt extrem de distractive si simple. De asemenea, jocurile de tip Remi/Rummy sau Monopoly sunt foarte populare si va pot ocupa intreaga zi intr-un mod excelent. Sunt disponibile o multime jocuri de societate pe care le poti juca impreuna cu copilul in aceasta perioada, iar magazinele online ofera foarte multe recomandari.

In cazul in care nu dispui de un astfel de joc de societate nu trebuie sa te panichezi. Exista numeroase activitati ce pot fi desfasurate direct si fara complicatii. Spre exemplu, copiii se vor bucura foarte mult atunci cand ii vei provoca la un joc de mima sau Fazan. Jocurile de acest tip va vor amuza si vor ajuta foarte mult la dezvoltarea cognitiva a celor mici. De asemenea, poti sa joci jocul „Fierbinte, cald, rece”, deoarece acesta este foarte distractiv si implica numeroase interactiuni intre tine, copii si ceilalti participanti.

Apeleaza la jocuri educative

Jocurile educative sunt ideale pentru copii, deoarece ii vor tine ocupati si le vor stimula memoria, atentia, gandirea etc. Exista o multime de astfel de jocuri ce pot fi achizitionate online, iar domeniile variaza foarte mult, incluzand chimia, biologia, matematica, desenul si multe altele, astfel incat sa se invete ceva nou intr-un mod inedit. Totusi, poti improviza foarte mult acasa si ii poti surprinde pe cei mici cu diferite experimente la domiciliu. Spre exemplu, le poti arata copiilor difuzia cernelii in apa sau reactia chimica dintre otet si praf de copt. Totusi, este important sa tii cont de anumite masuri de protectie pentru tine si pentru cei din jur atunci cand realizezi experimente stiintifice.

Pe langa toate aceste lucruri, poti fi un partener perfect atunci cand cel mic face un puzzle sau cand face origami.  De asemenea, poti organiza un concurs de constructii cu piese Lego. Poti apela si la jocul TOMAPAN, deoarece este la fel de util si pune contributie mintile tuturor celor din familie.

Organizeaza seri de teatru/poezie

Teatrul si poezia pot fi combinate foarte usor cu joaca. Astfel, poti organiza impreuna cu cei mici seri de teatru sau poezie. Spre exemplu, copilul poate realiza o piesa de teatru in care sa fii personajul principal. Este important ca toata familia sa participe. In acelasi mod, copilul poate fi actor, iar ceilalti sa reprezentati publicul. Poezia poate fi la fel de distractiva, mai ales atunci cand toata familia va incerca sa vorbeasca in rime. Distractia este pe primul loc, astfel incat orice activitate obisnuita poate fi transformata in joaca.

Concursuri amuzante pentru cei mici si cei mari

Concursurile implica amuzament, interes si dorinta de a castiga, astfel incat cei mici vor fi acaparati imediat. Daca dispui de o curte sau un spatiu mai larg poti realiza un traseu distractiv. Poti amplasa diferite obstacole peste care va trebui sa treceti pentru a castiga. In plus, poti utiliza recompense pentru castigatori si pedepse pentru pierzatori.

Concursurile de talente sunt o alta optiune la care poti apela. Astfel, fiecare va fi concurent la un moment dat, dar si jurat. Pot fi oferite note in functie de prestatia avuta pe o scena improvizata, iar castigatorul va primi un premiu interesant la final. In acest mod poti organiza concursuri de muzica, desen, sport, gatit etc.

Un alt concurs pe care il poti face cu copilul in aceasta perioada se concentreaza pe gusturi. Pe rand, va veti lega la ochi si veti gusta diferite produse alimentare. Astfel, poti utiliza sarea, zaharul, fructele, legumele, dar si alte alimente, iar cine obtine cele mai multe puncte va castiga. In acelasi mod puteti incerca ghicirea unor obiecte doar prin atingere.

Situatia actuala legata de COVID-19 implica perioade lungi de stat acasa pentru copii si parinti. Totusi, acest lucru poate reprezenta un motiv de bucurie, deoarece poti petrece mai mult timp cu copiii. Astfel, pentru a elimina plictiseala si pentru a realiza legaturi si mai stranse cu cei dragi, poti apela la activitati interesante, precum jocurile de societate, jocurile educative si concursurile amuzante.

Apropo vezi ca pe site-ul www.etoys.ro vei gasi cele mai faine jocuri pentru prichindeii tai.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.