Jocuri educative online pentru cei mici

Cel mai probabil, masurile luate de autoritati pentru a evita raspandirea coronavirus se vor inaspri, astfel incat timpul petrecut in casa va fi si mai mare. Expertii internationali in educatie au conchis faptul ca, in conditiile date, o interactiune controlata a celor mici cu laptop-urile sau tabletele este chiar recomandata, DACA acestia stau pe aplicatii utile lor, din care pot invata lucruri.

”Sunt o multime de alegeri posibile si o multime de aplicatii de edutainment”, spune Jordan Shapiro, autor al ” “The New Childhood” (Little, Brown Spark). Este o perioada buna pentru ca parintii sa mai lase de la ei in ceea ce priveste expunerea la ecrane a copiilor – atata timp cat pun, totusi, bariere”. Iata cateva recomandari de jocuri educative, dar si de

Minecraft

Popularul joc video, in care jucatorul exploreaza o lume formata din caramizi, este excelent pentru a da drumul imaginatiei celor mici. Poate fi jucat singur sau cu altii. ”Este echivalentul jocului in nisip, cu forme”.

Prodigy

Este un joc fantasy insa care te invata matematica – jumatate din timp il petreci rezolvand calcule pentru a castiga puncte si stele, avansand astfel intr-un univers fantastic.

GoNoodle

Pacaleste-ti copiii sa faca sport acasa cu acest joc. Acestia trebuie sa faca miscari fizice din maini si din corpuri pentru a trece de diferite niveluri.

Wuzzit Trouble

Jocul este construit pentru a intelege legaturile dintre numere, fiind un joc de tip puzzle si logica. Probleme de matematica sunt implementate in joc, insa este astfel construit incat cei mici sa nu realizeze acest lucru.

Reach for the Sun

In acest joc de stiinta copiii trebuie sa devieze lumina soarelui pentru a ajuta plantele sa creasca. Pe parcursul jocului, ei invata despre plante, seminte si procese precum fotosinteza.

The Fiscal Ship

Pentru copiii de peste 14 ani, dupa cum ii spune si numele, este un joc in care conduci o ”nava fiscal”, iar deciziile tale afecteaza intreaga economie a ei. Plus, copiii invata valoarea banilor, despre tranzactii sau consecinte ale investitiilor rele.

Sursa aici.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.