Digitaliada premiaza creatorii de continut digital educational

Fundatia Orange lanseaza editia a cincea a concursului national #Digitaliada in care creatorii celor mai bune materiale educationale digitale sunt premiati cu echipamente electronice si IT in valoare de peste 8.500 de euro, pentru ca acestia sa poata continua crearea de resurse educationale.
Deoarece pe perioada pandemiei utilizarea resurselor educationale digitale s-a dovedit indispensabila pentru continuitatea procesului educational, pentru toti profesorii si elevii, concursul vine ca un stimul si, totodata, ajutor pentru cei interesati de contributia la crearea urmatoarelor materialelor didactice digitale pe care le vor folosi copiii si profesorii.
Cele peste 570 de materiale inscrise in editiile trecute ale concursului au acumulat peste 72.000 de accesari, de la inceputul pandemiei, din martie, si pana in prezent. Acest fapt ne arata cererea si nevoia de materiale digitale originale, in limba romana, pe care profesorii, elevii si parintii sa le poata utiliza in contexte diverse, atat la scoala, cat si acasa, pentru invatarea la distanta sau individuala,” a declarat Amalia Fodor, director Fundatia Orange.

Concursul este deschis tuturor celor care doresc sa creeze si sa puna la dispozitia publicului larg materiale didactice in format digital, ce pot fi folosite in predarea oricarei discipline scolare de la clasele I-VIII, indiferent de profesie sau de domeniul in care activeaza. Participantii pot inscrie materiale in patru categorii de concurs: Aplicatii, Continut video, Proiectare didactica si Alte materiale educationale, pe www.digitaliada.ro, in perioada 28 octombrie 2020 – 15 ianuarie 2021, iar Regulamentul concursului poate fi accesat aici. Juriul este format dintr-o comisie de experti in educatie si continut digital si, pentru ca aceste materiale vor fi folosite la clasa, o comisie de elevi va acorda si un Premiu de Popularitate.

Printre castigatorii de anul trecut s-au aflat antreprenori, studenti, profesori si chiar elevi de peste 14 ani, care au participat in categoria speciala dedicata lor. “Participarea la acest concurs a fost pentru mine o provocare. Am visat sa demonstrez ca invatarea folosind materiale digitale reprezinta viitorul invatamantului de calitate.”, a declarat Dragos Matei, elev in clasa a VIII-a la Scoala Gimnaziala nr. 1 Roata de Jos, judetul Giurgiu, castigatorul de anul trecut al categoriei „Elevi 14-17 ani”.

La nivel national, platforma Digitaliada pune la dispozitia cadrelor didactice si a tuturor celor interesati peste 4.000 de resurse digitale educationale gratuite: materiale Digitaliada pentru Matematica si Informatica (teste si evaluari semestriale in format digital, proiecte didactice, ghiduri, tutoriale video). In plus, Platforma Digitaliada „Invatare si testare online” este locul unde deja peste 30.000 de directori, profesori, parinti si elevi au un cadru interactiv de predare, consolidare si testare, in timp real si complet gratuit. Pentru a veni si mai mult in sprijinul invatarii online, clientii Orange beneficiaza de trafic de date gratuit, pe tot parcursul anului scolar 2020-2021, la accesarea platformei interactive „Invatare si testare online”, dar si a resurselor educationale din www.digitaliada.ro.

Despre Digitaliada
Digitaliada este un program de educatie digitala care se desfasoara cu avizul Ministerului Educatiei Nationale si care isi propune incurajarea folosirii tehnologiei la clasa pentru imbunatatirea performantei scolare in invatamantul preuniversitar. Pentru a-i pregati pe elevi pentru oportunitatile viitorului, Fundatia Orange a investit pana acum, in cele cinci editii Digitaliada, 2,6 milioane euro.

Despre Fundatia Orange
Fundatia Orange este o organizatie non-profit care se implica in viata comunitatii prin realizarea de proiecte de filantropie menite sa aduca schimbari pozitive in viata persoanelor dezavantajate. In cei peste 8 ani de activitate, Fundatia Orange a investit peste 6.5 milioane de euro in proiecte de educatie digitala pentru persoane defavorizate si in proiecte de sanatate, educatie, cultura in beneficiul persoanelor cu deficiente de vedere si/sau de auz, in scopul integrarii lor sociale. Pentru mai multe informatii va rugam vizitati www.fundatiaorange.ro si www.digitaliada.ro.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.