digitaliada

Digitaliada, dublă recunoaștere în competiția internațională Engagement Makers

Digitaliada, programul Fundatiei Orange ce sustine educatia digitala din Romania, a castigat doua dintre cele cinci premii ale competitiei internationale Engagement Makers. Nominalizat la categoria „Digital Equality”, programul Digitaliada s-a aflat printre cele trei proiecte europene, din numarul total de 12 initiative finaliste, si a castigat Premiul Publicului si Premiul Angajatilor. Cele doua premii sunt rezultatul votului online public desfasurat in perioada 8 iunie – 8 iulie.


Initiativa a fost inclusa in finala competitiei pentru contributia adusa de Platforma Digitaliada educatiei din Romania, prin sistemul de management scolar gratuit care a ajutat peste 35.000 de profesori, elevi si parinti sa continue invatarea online in 2020, mai ales pe durata inchiderii scolilor din cauza pandemiei. Platforma a fost construita cu ajutorul profesorilor din comunitatea celor 50 de scoli Digitaliada, care au creat continut digital, au sustinut cursuri si webinare de formare pentru alte cadre didactice si s-au mobilizat rapid pentru a muta scoala in online atunci cand a fost nevoie, dar si pentru a-si sustine colegii in aceasta provocare.


Multumim parintilor, profesorilor si tuturor comunitatilor care ni s-au alaturat in acest proiect si au contribuit la formarea si imbunatatirea educatiei digitale din Romania, an de an. Efortul lor a fost recunoscut si aplaudat pe scena deschisa la nivel european. Scolile din mediul rural care s-au asociat proiectului Digitaliada sunt de acum vizibile pe harta educationala a lumii. Proiectul nostru a fost votat de oameni din intreaga lume, ceea ce ne-a aratat, inca o data, ca am construit o comunitate unita si activa pentru educatia de la noi din tara, de care suntem mandri si care ii inspira si ii motiveaza si pe altii”, a declarat Dana Deac, presedintele Fundatiei Orange.
Engagement Makers Award este o competitie organizata la nivelul Grupului Orange si se afla la prima editie. Aceasta a atras peste 200 de proiecte candidate, din toate colturile lumii, in cele trei categorii ale competitiei: angajamentul fata de mediu, solidaritate si incluziune digitala. Membrii Comitetului Executiv al Grupului Orange au anuntat castigatorii celor trei categorii precum si cele doua trofee speciale oferite pentru proiectele cele mai apreciate in cadrul ceremoniei desfasurate la Paris pe 23 noiembrie.


Proiectul Digitaliada promoveaza si sustine inca din 2016 utilizarea instrumentelor digitale moderne in invatamantul gimnazial din Romania.


Despre Digitaliada


Digitaliada este un program de educatie digitala care se desfasoara cu avizul Ministerului Educatiei si care isi propune incurajarea folosirii tehnologiei la clasa pentru imbunatatirea performantei scolare in invatamantul preuniversitar. Pentru a-i pregati pe elevi pentru oportunitatile viitorului, Fundatia Orange a investit pana acum in cele sase editii Digitaliada, 3,2 milioane euro si a sprijinit peste 16.000 de elevi din scoli rurale sa aiba acces egal la educatie de calitate. www.digitaliada.ro


Despre Fundatia Orange


Fundatia Orange este o organizatie non-profit care se implica in viata comunitatii prin realizarea de proiecte de filantropie menite sa aduca schimbari pozitive in viata persoanelor dezavantajate. Din anul 2012, Fundatia Orange a investit peste 6 milioane de euro in cadrul programelor sale ce sustin dezvoltarea comunitatilor vulnerabile si integrarea persoanelor defavorizate, prin promovarea si implementarea tehnologiei si a metodelor digitale in proiecte de educatie, cultura si incluziune sociala. www.fundatiaorange.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.