diacritice

Diacritice – eliminarea lor online

Pentru a scapa de diacritice introdu un text in romana in formularul de mai jos apoi apasa butonul „Elimina diacriticile”. Mai jos va fi afisat acelasi text insa fara diacritice. Mai exact, caracterele Ă, ă, Î, î, Ș, ș, Ț, ț, Â, â vor fi inlocuite cu A, a, I, i, S, s, T, t, A, a.Nota:
Vor fi eliminate doar diacriticile romanesti. Caracterele cu diacritica sau accent ce apartin altor limbi este posibil sa nu fie eliminate.

Cautarile pe Google nu se efectuaza cu diacritice in marea lor majoritate, insa Google le recunoaste sau le asociaza automat, afisand si rezultatele cu diacritice, acolo unde acestea exista.

Google recomanda pe de alta parte crearea site-urilor pentru oameni, adica in cazul nostru, pentru romani. Daca site-ul creat are ca vizitatori romanii, atunci logic este sa nu scriem in engleza, nici intr-o limba „asemanatoare” limbii romane, ci in limba romana!

Apoi, daca am stabilit limba in care vom afisa continutul, si anume limba romana, atunci corect este sa scriem in singurul mod invatat la scoala, adica cel corect gramatical, cu punctuatie si cu diacritice.

Cuvintele cu diacritice nu lasa loc de interpretari, atunci cand le-ai citit poti fi sigur pe ceea ce anume ai inteles din text. Cuvintele fara diacritice te pot intoarce iar si iar, recitirea fiind singura care va clarifica sensul corect al propozitiei…

Scrierea cu diacritice inseamna respect pentru cititor, pentru ca i se creeaza conditii optime pentru o lecturare corecta si usoara in cel mai scurt timp posibil!

In concluzie, scriem cu sau fara diacritice?
Nimeni nu poate garanta si demonstra reusita sau esecul utilizarii diacriticelor, insa ca orice factor ce influenteaza calitatea unui site web, diacriticele pot aduce un mare plus in aprecierea site-ului cel putin din partea cititorilor.

In ultima vreme, se pare ca si motoarele incep sa aprecieze scrierea corecta cu diacritice, asa cum este normal pentru orice limba din lume!

Creatorul site-ului propune, executa si optimizeaza intocmai, insa decizia finala de utilizare sau nu a diacriticelor apartine numai proprietarului acestuia!