Cel mai inalt dinozaur, la Dino Parc Rasnov

Din aceasta saptamana, la Dino Parc Rasnov este expus cel mai inalt dinozaur din Sud-Estul Europei, un Diplodocus care se ridica la peste 11 metri deasupra pamantului, o inaltime echivalenta a doua girafe puse una peste cealalta. Diplodocus face parte din familia sauropodelor, cele mai inalte creaturi care au existat vreodata pe Pamant.

Ne-am propus ca in fiecare an sa aducem cate un exponat exceptional. In trecut l-am adus pe Hatzegopteryx thambema, cel mai mare animal zburator ce a existat vreodata, descoperit chiar la noi, in Romania. In 2019 am profitat de extindere si de dublarea suprafetei parcului si am adus unul dintre cei mai mari dinozauri care a trait vreodata, Seismosaurus, un gigant de 45 de metri. Anul acesta l-am adus pe Diplodocus, un dinozaur foarte inalt, de peste 11 metri inaltime. Iar planul nostru este sa continuam sa investim in astfel de exponate, astfel incat vizitatorii nostri sa poata vedea cu ochii lor aceste animale extraordinare care au trait pe Pamant in urma cu zeci de milioane de ani,” Adrian Apostu, Manager Dino Parc Rasnov.

Dino Parc Rasnov este cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei si un muzeu in aer liber, unic in Romania. Parcul gazduieste peste 100 de dinozauri atestati stiintific, reprodusi in marime naturala, conform ultimelor descoperiri paleontologice. Printre cei 100 de dinozauri, la Dino Parc Rasnov este expusa reproducerea celui mai mare animal zburator din lume, Hatzegopteryx thambema, care putea face ocolul pamantului in zbor fara oprire, dar si un meteorit real, extrem de rar, descoperit in Romania. Tot aici, vizitatorii il pot gasi si pe Seismosaurus, uriasul sauropod de 45 de metri lungime, care crea un mic cutremur la fiecare pas.

Cel mai nou exponat de la Dino Parc Rasnov

Diplodocus a fost un dinozaur erbivor din familia sauropodelor, cele mai mari creaturi care au existat vreodata pe Pamant si a trait, mai exact, cu 150-147 de milioane de ani in urma, intr-o zona din nord-vestul Americii actuale, intens populata cu dinozauri de dimensiuni colosale. El se hranea cu plante, in special cu frunzele din copaci, iar pentru asta avea un gat extrem de lung ce-l ajuta sa ajunga la ele. Diplodocus avea si o coada foarte lunga, compusa din 80 de vertebre, probabil, cea mai lunga din toate timpurile, pe care o folosea pentru a-si mentine echilibrul cand se ridica pe picioarele din spate ca sa ajunga la coronamentul copacilor pentru a se hrani. In aceasta ipostaza este reconstituit si noul exponat, pe care vizitatorii il pot vedea la Dino Parc Rasnov.

Pe langa dinozauri, in parc exista un vulcan interactiv ce simuleaza o eruptie si o platforma care exemplifica trei tipuri de cutremure: unul provocat de o eruptie vulcanica, unul provocat de o turma de Seismosauri care alearga si un cutremur provocat de miscarea placilor tectonice. Vizitatorii pot descoperi si 5 dinozauri animatronici care scot sunete terifiante, un cinematograf 360 de grade, o fereastra interactiva cu realitate augmentata si multe alte zone interactive, atat pentru cei mici cat si pentru adulti.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.