aparat de vidat

Cat de bun este un aparat de vidat

Fiind un pasionat al bucatariei, in special pe fine dining, caut solutii noi in a gati tot timpul. Am achizitionat un aparat de Sous Vide de pe Emag (de care sunt foarte multumit –> il poti gasi aici), dar pe langa aceasta minunata ustensila era necesar sa achizitionez si un aparat de vidat.

Am citit multe recenzii pe multe bloguri de gatit (majoritatea articolelor fiind platite), m-am oprit la un aparat de vidat al celor de la Food Saver, si mai exact modelul FFS005X-01 (il poti achizitiona de pe site-ul lor foodsaver-romania.ro )

Ce pot spune despre el? Este un aparat de vidat mai mult decat perfect pentru un aparat home usage ;). Eu il folosesc exclusiv pentru carne, fie ea de peste, vita, porc sau pui. Pungile lor de vidat nu contin bisfenol A, sunt sigure pentru congelarea alimentelor, fierbere sau utilizare in cuptorul cu microunde si previn arsurile de congelare.

Iata cateva lucruri pe care le poti face cu ajutorul acestui aparat de vidat alimente:

Economisesti bani – poti cumpara cantitati mari sau produse la reducere si le poti ambala in vid in portiile dorite fara a face risipa.
Economisiti timp – gatesti din timp pentru toata saptamana, preparand alimentele si depozitandu-le in pungi FoodSaver.
Iti usurezi munca in bucatarie atunci cand astepti musafiri – pregatesti din timp retetele specializate si bunatatile pentru sarbatori ca sa poti petrece mai mult timp cu musafirii.
Te bucuri de alimente de sezon sau specialitati – pastrezi mai mult timp prospetimea alimentelor foarte perisabile sau rar folosite.
Controlezi portiile pentru regimuri – ambalezi in vid portii rezonabile si notezi caloriile si/sau gramele de grasimi pe punga.
Protejezi alte articole decat alimente – pastrezi articolele pentru drumetii in natura si plimbari cu barca uscate si organizate pentru iesiri; protezi argintul slefuit impotriva patarii minimizand expunerea la aer.

Nu vreau sa te incurc cu detalii de tot felul, dar daca ai vreo intrebare nu ezita sa o adresezi in comentarii. Pot spune doar atat: este perfect pentru gatirea in sous vide.

Spor si Pofta buna!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.